top of page

Quality Center

QC - HP

על הבודק מוטלת האחריות למצוא את התקלות במערכת, המפתח צריך לתקן את התקלות שהבודק מצא. מנהל הפרויקט רוצה לשלוט ולדעת בכל רגע נתון מה מצב המערכת, כמה תקלות שטרם נפתרו יש ועוד, ראש צוות הבדיקות מעוניין בהכנת מטריקות ואם נמשיך אני סבור כי כל אחד יכול למצוא עוד הרבה פעולות יומיומיות שמבוצעות על המערכת ותהליך הבדיקות בפרויקט.

כאן נכנסים לתמונה כלים לניהול הבדיקות בפרויקט. ישנם כלים רבים, רובם דומים האחד לשני ולרובם אופציות ויכולות זהות. במאמר זה אסקור את הכלי Quality Centre של חברת HP Mercury.

כלים לניהול בדיקות הינם כלים אשר עוזרים לנהל את תהליך הבדיקות בפרויקט, הכלי נותן את האפשרות לריכוז השליטה על כל תהליך הבדיקות בפרויקט החל משלב התכנון ועד לשלבי האחרונים בפרויקט.

שימוש בכלי זה יכול לחלק את משימות הבדיקות בין חברי הצוות- ראשי צוותים, בודקים וכדומה בצורה קלה ופשוטה, כמו כן לכלי אפשרויות לשלוט בקצב ההתקדמות, לבחון את כיסוי הבדיקות, דוחות באגים, דוחות סיכום, ניהול התקלות, ניהול ביצוע הבדיקות ועוד אפשרויות רבות.

 

מהם יכולות הכלי ומדוע יש צורך לארגון בכלי?

תמונת מצב בזמן ביצוע בהקשר דרישות אל מול תקלות.

ניהול גרסאות והשגת אינפורמציה אמינה בכל רגע ורגע.

אומדן והערכה לגבי תהליך הבדיקות ובקרת האיכות.

ניהול הבדיקות הידניות והאוטומטיות במקביל במקום מרכזי אחד, ללא קשר ותלות האחד עם השני.

סטנדרטים ונהלים אחידים בכתיבת הבדיקות והתקלות.

 

לכלי HP Mercury Quality Center, יש שני חלקים עיקריים. הראשון הינו החלק האדמיניסטרטיבי (Site Administrator Bin ) ואילו השני הינו החלק למשתמשים (Quality Centre Bin).

 

החלק האדמיניסטרטיבי- זהו חלק חשוב מאד במערכת אשר מהווה את נקודת ההתחלה בעת שימוש בכלי זה בתחילת כל פרויקט בדיקות. חלק זה כולל בתוכו את כל האפשרויות האדמיניסטרטיביות של הפרויקט כגון יצירת פרויקט חדש, הקצאת הרשאות למשתמשים/ בודקים בפרויקט, יצירת בעלי תפקידים מיוחדים, מתן הרשאות מיוחדות למשתמשים בכלי ועוד.
חל זה של הכלי, עוזר לעיצוב ו"קינפוג" האפליקציה הנבדקת אל מול הכלי והשימוש בו ביחד עם כלים נוספים- כך לדוגמא, אם מעוניינים לבצע בדיקות אוטומטיות בעזרת כלים יעודים (QTP, WINRUNNER וכדומה) זה המקום "לקנפג" בין הכלים ולחבר ביניהם.

אפשרות נוספת הקיימת באזור וחלק זה הינה תיאום בין המשתמשים לכתובות המייל שלהם וזאת על מנת לתת התראות, לשלוח מיילים ועוד אופציות שונות העוזרות למעקבים בעת ביצוע פרויקט הבדיקות.

בדרך כלל בכל ארגון יש מנהל כלי אחד, אשר אחראי על התפעול והאחזקה של הכלי, מתן הרשאות, מענה לבעיות וכדומה. כניסה לחלק האדמיניסטרטיבי מוגנת בסיסמה ואינה אפשרית לכל אחד, בדרך כלל רק למנהל הכלי בארגון או מנהל הבדיקות בארגון.

ניתן להגדיר ולתת לחלק מהמנהלים הרשאות למתן הרשאות לפרויקטים ועוד אופציות אך ככלל כל האופציות והאפשרויות האדמיניסטרטיביות הינן באחריותו של מנהל הבדיקות/ אחראי הכלי.

 

החלק למשתמשים- זהו החלק לכל המשתמשים במערכת, החל מהבודקים ועד למנהלי הפרויקטים, זהו החלק של איך המשתמש עובד עם הכלי. ממשק הכלי נותן את האופציות והפונקציות ליצור תסריטי בדיקות, ליצור דרישות חדשות, ליצור ולעצב מקרי בדיקה, שיוך דרישות עם תקלות, וכל מה שהבודק או מנהל הבדיקות צריך לטובת ביצוע הבדיקות בכל שלביו.

 

הכלי מותקן כשירות על מערכת ההפעלה ויכול לפעול באמצעות מערכת הפעלה "חלונות" דפדפן "אקספלורר" בלבד.

באמצעות הכלי ניתן לבצע פעולות האחת אחרי השנייה, על ידי בעלי תפקידים שונים. כך לדוגמא יכול מנהל הפרויקט ליצור פרויקט חדש, ראש הצוות יכין את תכנון ומקרי הבדיקות ולבסוף הבודק יזין את תסריטי הבדיקות ויריץ אותם. כמובן שלאורך כל התהליך יכול מנהל הבדיקות ליצור דוחות וסטאטוסים ולשלוט בקצב ההתקדמות.

 

לכלי זה יש ארבעה חלקים ניהוליים עיקריים- עמודי היסוד, אשר מתממשקים ביניהם עם אינטגרציה מלאה:

  • ניהול דרישות.

  • תכנון הבדיקות.

  • ביצוע והרצת הבדיקות- נקרא גם "מעבדת בדיקות".

  • תקלות.

 

 

Please reload

bottom of page